Aktuelt

Velkommen til SPOR-samling på Buverud

 Velkommen til SPOR-samling på Buverud

 

Erik Bugge (vennskap Tinn-Reu) holder åpent hus.

 Hvert år inviterer han alle SPOR-deltakerne til samling på Buverud i pinsehelga. (les mer om SPOR her: http://www.vennskap.no/spor/ Lørdag 30. mai 2009 kl 17.00 og utover kvelden blir det grilling og kos. Ta med mat til fellesgrilling (og drikke). Kan du bidra med underholdning av noe slag, så gjør det.

 MØT NYE VENNER – HJERTELIG VELKOMMEN

 

MØT NYE VENNER

MØT NYE VENNER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 personer har støttet vennskapsarbeidet gjennom grasrotandelen. Det har kommet 296 kroner inn på konto. Hvis flere ønsker å støtte vennskapssamarbeidet på denne måten er det bare å oppgi organisasjonsnr 991029206 når du spiller. Tips gjerne familie og venner også.

                                                                           Nye «SPOR» i Tinn 
  Tekst: Erik Bugge

For fjerde år på rad har organisasjonen «Nord-Sør» sendt sine «Sporere» til Tinn for å ha sitt midttreff seminar.
Spor er et ungdomsutvekslingsprogram for ungdom mellomm 18 og 25 år. For tiden er det Guatemala og Tanzania som utveksler med Norge.
Programmet funger slik at fire fra hvert land kommer til Norge i april, og blir her i fem måneder.
De blir da fordelt rundt om i landet, to på hver plass. Her blir de intergrert i familier, og får da arbeide i forskjellige yrker, etter som det passer for den enkelte. Dette arbeidet er en praksisplass og lønnes ikke. Sporerne får lommepenger fra organisasjon. Dette skal være en måte å bli kjent med norge og livet her på. Under oppholdet får de norsk og engelsk undervisning en gang i uka.
Tinn har kommet med i dette arbeidet via vennskapsarbeidet Tinn-Reu. Vennskap Nord-Sør er en paraplyorganisasjon som sammenfatter alle vennskapsgruppene i Norge. Tinn har nå tatt imot Sporerne de siste fem årene. Midtveistreffet (som er en langhelg hvor Sporerne kommer sammen og deler gleder og sorger) har vi hatt i de siste fire årene, noe som har vært til stor glede for oss i Tinn og for deltagerne. Det snakkes varmt om Tinn, både i Tanzania og i Guatemala. De samles da på Buverud i Atrå til fire dager med mye arbeid, men også til mye hygge, god mat og ikke minst til fest på lørdagen, da er det åpent hus for de som har lyst til å komme. Da serveres det mat ,som ungdommene har laget, fra deres eget land. Det blir bidratt med sang, dans og musikk, fra flere land og de øvrige gjestene oppfordres til å bidra.
På tross av enkle kår har denne weekenden blitt en tradisjon som ser ut til å vedvare.
Noen sover i «fjøset» andre i «skjulet» eller i «stabburet,» (standaren er hevet noe, siden det var dyr på gården). Men med ett toalett blir det litt kø, og litt kamp om å være først, men dette har blitt løst på en meget vennskapeklig måte.
Som en del av tilbudet i helgen, har det å besøke Hylland munkelyd blitt godt tatt imot, her har de fått møte Bror Robert som har gjort et uslettelig inntrykk på deltakerne, enten de er kristne eller muslimer.
Den åpenheten og varmen som vi opplever å få, når vi åpner dørene og hjertene våre for disse ungdommene, kan nesten ikke beskrives. Det er mye arbeid knyttet til denne helge, både før, under og etter, men den gleden og den energien en får av å være sammen med disse ungdommene, gjør at en føler at en får, mer enn en gir. Alle er ukjente når de kommer på torsdag, men når de reiser på søndag føles det som å ta avskjed med sine egne barn. Selv kan jeg bare si at jeg ser frem til at en ny gruppe kommer til neste år!
Dersom du kunne tenke deg å være vertsfamilie for en ungdom til neste år, ta da kontakt med undertegnede for mer informasjon.

Byron og Erik

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ambassadøren tok i mot kjerringene

 

 

 

 

 

 

 

Norges ambassadør i Guatemala, Lars Vaagen stilte sporty opp i mål på Selstadli under årets Kjerringsveiv. Her tok han i mot og delte ut pins til ca 2000 kjerringer. Vi er stolte av å ha en slik ambassadør!

Gå Kjerringsveiven – støtt kvinner i Guatemala

  

 

 

 

  Se flere bilder på: http://www.kjerringsveiven.no

Kommentarer er lukket